Opbouw van de wand

Eerste rij

De eerste rij wordt steeds opgebouwd met Hydromur blokken.

Wanneer er gevaar is voor opstijgend vocht, zoals op gelijkvloerse verdiepingen die rechtstreeks met de grond in contact staan, moet onderaan de wand een PVC U-profiel (bij plaatsing op een afgewerkte vloer) of polyethyleenfolie (bij plaatsing op een betonvloer) aangebracht worden.

De folie wordt opgeplooid tot 2 cm boven de afgewerkte vloer. Er dient voldoende overlap van de folie te worden voorzien ter hoogte van aansluitingen van verschillende wanden.

Wanneer er geen gevaar is voor opstijgend vocht, mogen de blokken rechtstreeks op de vloerplaat worden geplaatst.

Bij zeer onregelmatige vloeroppervlakken moet de vloer uitgevlakt worden met een mortel, plaaster of plaaster-lijm mengsel (50/50). De blokken worden met de langste zijde, voorzien van een met lijm opgevulde groef, op de vloer geplaatst. De verticale rand wordt ingelijmd waarna de blokken ingeschoven en/of aangetikt worden met een rubberen hamer tot de lijm uitwelt.

Tweede en volgende rijen

Na ontstoffen van de blokken, wordt op de horizontale en verticale zijden lijm aangebracht. De blokken worden ingeschoven en/of aangetikt zodat de lijm uit de voegen welt.

De blokken worden in verband geplaatst.

Tijdens het optrekken van de wand worden de voegen bijgewerkt en de eventuele afschilferingen met de lijm opgevuld.

Laatste rij

De blokken van de bovenste rij worden zo verzaagd dat tussen de wand en het plafond een zo klein mogelijke voeg (max 2 cm) overblijft, die naderhand met PUR montageschuim of Phaltex randstrook wordt opgevuld.

Om afval te beperken kan de bovenste rij blokken verticaal geplaatst worden.